5 Nisan 2010 Pazartesi

1 kontör kaç kuruş oldu

* Öncelikle 1 Nisan itibariyle aboneler kalan kontörlerini kullanmaya devam edebilecekler. Hatta bayiler stoklarını eritinceye kadar kontörlü kart satışına devam edecek. Hattınızda 1 Nisan itibariyle kalan kontörler 1 kontör = 20 kuruş olarak TL’ye çevrilerek işlem görecek. Aboneler SMS aracılığıyla hatlarında artık kaç TL olduğu konusunda bilgilendirilecek. Bu geçişte abonelerin ekstra bir şey yapmasına gerek yok.
* 1 Nisan itibariyle bayilerde TL kartlar da aynı anda satışa çıkarılacak. Operatörler TL kartlarının fiyatlarını ve yeni tarifelerin ücretlendirmelerini 1 Nisan’da açıklayacak.
* Bu sistem değişikliği abonelerin halihazırda bağlı bulunduğu tarife ya da kampanyayı değiştirmeyecek. Hesaplamalar bu kez kontör üzerinden değil TL/kuruş üzerinden gerçekleşecek.
* Aboneler arası kontör transferi uygulaması TL transferi olarak devam edecek.
* Avans kontör uygulaması da sadece isim değişikliği ile devam edecek. Aboneler hatlarında yüklü olan TL bitse bile avans TL alabilecek.
* KDV ve ÖİV gibi vergiler ise aynen kontörde olduğu gibi konuşma ücretlerine yansıtılarak fiyatlandırılacağı için ek bir vergi uygulaması bulunmuyor.
* Cep telefonunuzla yaptığınız görüşme, SMS, MMS gibi her bir işlem sonrası kullanılan süre, kullanımın TL karşılığı ve kalan bakiye tutarı konusunda aboneler bilgilendiriliyor olacak. Sistemde asıl amaçlanan zaten şeffaflık.
* Operatörlerin sistem sonrası hazırlayacakları yeni tarifeler konusunda henüz bilgi bulunmuyor. Ancak tarifelerde değişiklik olmazsa yeni sistemde kontör yerine kuruş kullanılacak olmasının aboneler için daha karlı olacağı tahmin ediliyor. Çünkü eskiden görüşmelerde 1 kontöre denk gelen saniye miktarı tamamlanmadığı halde abonelerin 1 kontörü azalırken bu sistemde fiyatlanma TL üzerinden yapılacağı için ödenilen rakama denk gelen tüm saniyeler kullanılmadan tüketilemeyecek.

0 yorum:

Yorum Gönder