12 Nisan 2010 Pazartesi

2010 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abbas Güçlü Diyalogaguclu@milliyet.com.tr

YGS sonuçları 3 hafta sonra açıklanacak

23:30 | 10 Nisan 2010

Milyonlarca genç ve milyonlarca ebeveyn için bugün çok önemli bir gün. Saat 10’da başlayan Yükseköğretime Giriş Sınavı YGS’ye 1.5 milyon aday girdi. Sorular kolay, baraj da düşük. Bu yüzden hemen herkes kazanacak gibi. Bir milyondan fazla adayın rahatlıkla ikinci tura geçmesi mümkün. Ama asıl önemli olan barajı aşıp sınavı kazanmak değil, mümkün olduğunca yüksek puan almak. Çünkü birinci basamak sınavı YGS’nin ikinci basamak sınavı LGS’ye etkisi yüzde 40 oranında. Bu da üniversiteyi yarı yarıya kazanma anlamına geliyor…

ÖSYM Başkanı Prof. Yarımağan’la sınav sonrasına ilişkin detayları konuştuk. Sonuçlar üç hafta içerisinde, nisan sonu ya da mayıs başında açıklanacak dedi.
YÖK’ün son belirlediği 0.15, 0.12 şeklindeki katsayılar için şu ana kadar Danıştay’a itiraz yokmuş. Yani büyük bir ihtimalle bu katsayılar üzerinden değerlendir-me yapılacakmış. Yani bir anlamda yıllardır devam eden katsayı tartışmalarının sonuna gelindiğine işaret ediyor.
Peki, üniversiteyi kazanmak bu yıl önceki yıllara göre daha kolay mı, yoksa daha zor mu olacak? Prof. Yarımağan, bu konuda öğrencilerin içini rahatlatıyor. Kesinlikle daha zor olmayacak diyor.
Gerçekten de öyle. Geçen yıl boş kalan 110 bin boş kontenjan ve yeni açılan onlarca yeni üniversite düşünüldüğünde, üniversiteye girmek önceki yıllardan çok daha kolay olacak.
Zaten YGS barajını aşmak için yüzde 15’lik başarı yetiyor da artıyor. LGS’de de yüzde 25’lik başarıyla kapılar sonuna kadar açılıyor…

0 yorum:

Yorum Gönder