9 Ekim 2008 Perşembe

Teknoloji ve Tasarım Nedir?


TEKNOLOJİ
Teknoloji, insan hayatının kalitesini artırmak amacıyla yaratıcılık ve zekânın; bilim, sanat, mühendislik, ekonomi ve sosyal çalışmayla oluşturulan bir bireşimidir. Herhangi bir şeyi daha iyi, daha hızlı, daha kolay, daha ekonomik ve daha verimli yapma girişimidir.
Teknoloji bir şeyleri yapmanın yoludur. Taş devrinde balta , daha sonra ateş , ok , tekerlek … Aya seyahat , kalp nakli , diş macunu ,mikroçipler…Günlük hayatta kullandığımız ve aklımıza gelen her şey…

TASARIM

Tasarım, zihinde canlandırılan biçimdir. Bu tanımlamada zihinsel süreçlerin kullanımı ön plana çıkmaktadır. Farklılıkları bulma, hayal kurma, sorgulama, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, akıl yürütme gibi üst düzey zihinsel süreçlerin tasarım yapmada önemli bir yeri vardır.
Tasarım bizim hayatımızdır. Tutuğunuz bardaktan, kulandığınız bilgisayara , yazmak için kulandığınız kalemden , oturduğunuz sandalyeye , yürüdüğünüz yoldan , çıktığınız merdivene kulandığınız asansöre kadar hayatımız içerisinde ki her şey tasarım anlamına gelmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder