3 Ekim 2008 Cuma

Türkçe Destekli Çakma iPhone

Türkçe Destekli Çakma iPhone




Türkiye'de piyasaya çıkalı henüz 1 hafta olan iPhone 3G, uzun zamandır Çinlilerin göz bebeği konumunda. Çok sayıda taklidi Çinliler tarafından piyasaya sürülen "çakma" iPhone'lardan biri de "Sci Phone". Cihaza çift SIM kart takılabiliyor. iPhone'a inat, taklit cihazın fiyatı da sadece 120 Dolar.

Cihazın kutusunda "Sci Phone" yazıyor. Kutunun içinde bir adet şarj cihazı, 2 pil ve bir adet de kulaklık bulunuyor. Orijinaliyle hemen hemen aynı olan sahte iPhone'un özellikleri de insanı şaşırtıyor. 3,2 inç'lik dokunmatik ekran, radyo, tam Bluetooth desteği... Ama işin en ilginç yanı, telefonun desteklediği dil seçeneklerinde gizli.

Teknoloji devi Apple, Türkiye'de GSM operatörleri aracılığıyla satışa sunduğu yeni nesil iletişim aracı iPhone'da hala Türkçe menü desteği vermezken, Çin'den gelen "çakma" iPhone'lar tamamen Türkçe desteği sunuyor.

Dil seçeneklerinde Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Taylandça, Vietnamca, Rusça ve Arapça olmak üzere 12 dil bulunuyor. Orijinal iPhone 3G'nin Türkçe desteği sunmadan satışa sürüldüğü düşünüldüğünde, elimizden Çinlileri alkışlamak dışında pek bir şey gelmiyor. Her ne kadar ürettikleri telefon taklit de olsa...

0 yorum:

Yorum Gönder