7 Ekim 2009 Çarşamba

Batıdaki Rönesans hareketinin özellikleri nelerdir genel hatları


Rönesans "yeniden doğum" anlamına bir süreçtir. 15. yüzyılda, aynı yüzyılda başlayan bir süreç, tüm Avrupa'da yayıldı. Bu yenilik, Roma ve Grek başarıyla yeniden ceza istemi. Rönesans'ın temel anlayışına dayalı oldu.

1) Dünya bir yer ilginç ve, 2) İnsanlar ve bu gücün büyük başarı elde edebilirsiniz, 3) İnsanlar sürekli aktif olması şerefli şey ve güçlü soruşturma değer 4) güzel bir gerçek. Bu anlayış bu kadar ilginç bir yerde yaşamak dünya bağlı olarak başka bir dünyanın düşünce anlayışı hiçbir duygusu egemendir olmasıdır.

Rönesans döneminin yaratıcılık yürütmenin tüccarlar için temelidir. Bunlar ve sanat ve sanayi mallarını sağlamak bu şekilde yenilik yatırım yaptık araştırıyor ticaretin en karlı alanı vardır. Rönesans, Floransa, Venedik, İngiltere, Portekiz, Hollanda ya da küçük şehir devlet metropol doğdu.

Yüzyılın sonu Son olarak 11 başlarında Avrupalılar Müslüman ülkelerde Haçlı Seferleri sırasında parlak medeniyeti ile ilk kez karşı karşıya geldi. Sonra Endülüs Emeviler vasıtasıyla Avrupa'ya bu uygarlık geçti. Bilim alanında İslam alimleri ve eserleri Avrupa dillerine çevrildi ve okundu. Bilimsel ve batı teknik ilerleme böylece alandaki gelişmeler esas alınmıştır.

Avrupa'da, sanat ve bilim, animasyon geliştirme ve sonra giriş için kullanılan İstanbul'un 1453'te fethi ciddi İtalya ortaya çıktı sonra gerçekten sadece ilk kez Rönesans denir. Hareket İtalya'nın en önemli nedeni yapmak lideri şunlardır:

1. Fatih Sultan Mehmed, bilim adamlarının isteği sonra İtalya rapor gidebilirsiniz: İslam medeniyeti ve bilgi hareketleri hakkında bilim ve sanat kendi sırasının alanda bu Bizans bilim en bilgi ve yazıldıklarını İtalya yayınlanan eserler İstanbul fethetti insanlar bilgi yaşayan sonunda ufkunu genişletti ve derinleştirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder