12 Ekim 2009 Pazartesi

Osmanlı da yenileşme çabaları

Hareketleri Osmanlı YENİ

Yükselişi dönemi gibi bu sürecin sonunda Her imparatorluk, bir duraklama yaşadı ve ardından dağılmasından döneminde yaşamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişi bir süre sonra duraklama içine girdik. Batı karşısında gerileme bu dönemde, tüm kurum ve kuruluşların üzerinde hızla devlet doğru, en kötü durumda bulunan yöneticilerin gürültüsünden düşen azalmaya kontrolü kaybetti, taşra birimleri, çözüm çabalarını hızlandırdı. Yerel kurumları ve gelenekleri güç kazanmak için Reinstated girişim için, onları personel eksikliği nedeniyle uygulayacak başarılı olamazdı kaldırdı gerekir. Aynı zamanda tamamen kurumların iç dinamikleri Blunted, bozulanyapıyı onarım için yeterli oldu kendini yenilemektedir. Bu durumda, daha kolay ve Batılılaşma soru içine geldi çözümler tavsiye uygulanmaya hazır.

Avrupa'da yeni bir siyasal düzen ve toplum 1789 Fransız Devrimi anlaşılmasına kapı açar, Osmanlı Devleti'nin yenilikçi dönemi "Sultan" başlıyor. III. Selim, 1808 yılında, hükümet, askeri idari, mali ve ekonomik kadar alan ve ilk radikal değişim başlattı. Askeri alanda bu temel değişiklik daha fazla çaba olmuştur. Motivasyon sonunda başarı için Batı'nın askeri yenilgi karşı alınmıştır. III Bu neden de. Nizam-ı Cedid'i Selim (New Order) teşkil edecektir. Hareket esas olarak dış görüntü tarafından belirlenen sadece askeri değil. Matkap ve eğitim bir yığın sol değil eden Yeniçerilerin, modern ordusunun karşısında yanında, ulema sınıfı tel kırma tesisi için insanların, selâhiyetlerini Avrupalılar azaltılması ve aynı zamanda ortak kullanıcı önceden sanat ve bilim oluşur, tarımsal sanayi , tırnak ekonomik kurum ve arzu iştiyak yapmak için önemli bir rol oynamıştır.

Süreklilik içinde Modernizasyon çalışmaları, ancak II. Devrenin sonundan Mahmud saltanatı mümkün olabilir. , Sosyal ihtiyaçlarını güçlendirmek ve nihayet önemli yenilikleri mali ve ekonomik yapısı, temin edebilmek için zarar devlet otoritesi, askeri güçleri ile iç ve dış güvenlik onarmak için Sultan'ın temel amacı vardı. 1.808 İşte Sultan Anadolu ve Rumeli ve devletin valileri of isteği üzerine İstanbul'a bu kötü duruma bir son vermek için gelmişti ilaçları aramaya başladı. Sonuç olarak, Sadrazam ve Anadolu ve Rumeli valiler, bu metin be ilkeleri durumda belirtilen sadık bir metin tespit etmek, eski Osmanlı İmparatorluğu mümkün opinion birleşik sahip olurlar. Bu metin adı verilen İttifak Sened-i 7 Ekim 1808 tarihinde ilan olmasıdır. Bu metni tarihine kadar doğru bu metin kullanma hakları olmadan herhangi bir hüküm ve koşullara tabi imzalama saltanatı sınırlıdır esaslara göre tespit.

Osmanlı hareketleri sonucu batı yanında bu yeni iç ve dış nedenleri yakınsama başlayarak devam etti.

Osmanlı Devleti'nde yenileşme hareketi hangi dönemi kapsamaktadır?Yenileşme Dönemi'ni hazırlayan faktörler nelerdir ve bu dönemi etkileyen modernizm ve modernleşme kavramları nelerdir?Son olarak da pozitivizm akımı nedir?

0 yorum:

Yorum Gönder